Празник на смилянския боб 2023 (21-22.10)

Празника на смилянския боб по традиция се провежда в последната събота и неделя на октомври, но тази година ще се състои на 21 и 22 октовмри

Ден преди това ще бъде открит базар „Чиста храна за нас и нашите деца“ с  продукти от района на Горното поречие на р. Арда и продукти на производители от общностите на Слоу Фууд – България. Той ще бъде позициониран пред парково пространство до централен вход на читалището и сграда на Кметство – с. Смилян. 

Официалното откриване на празника на фасула е в събота от 10.00 часа със залп на фасулевото топче пред открита сцена на читалището. Предвидена е и музикално-хумористична програма. Традиционният курбан, който жителите на Смилян дават за здраве, е между 11.00 и 16.00 часа в централната част на селото.  Домакините ще предложат на гостите чорба от смилянски фасул и ястие с месо и ориз. Ще има и кулинарен конкурс: „Най-оригинално и най-вкусно ястие от смилянски фасул“.

На 22 октомври традиционното състезание по планинско бягане ще започне в 10:00 часа и стартът му отново ще бъде даден от фасулено топче. В 14:00 часа ще бъде и официалното закриване на Празника.


Настаняване в апартаменти под наем Пампорово

Предлагаме нощувка в самостоятелен едноспален или двуспален апартамент в апартаментен комплекс – Firefly в курортен комплекс Пампорово. Рагледайте цени и направете резервация още днес! За въпроси и детайли – тел. за директна резервация: +359 887 388 620